matematik quizi
{theme} alıştırma quizi | EloMath
matematik quizi
Bir \(B\) olayının olasılığı \(0.6\) ise, \(B\)'nin olmama olasılığı nedir?
Doğru. D. \(0.4\)
EloMath AI Tümleyici olay kuralı: \(1 - 0.6 = 0.4\).
Aşağıdakilerden hangisi bir olasılığın alabileceği değerlerden biri değildir?
Doğru. A. \(1.2\)
EloMath AI Olasılıklar \(0\) ile \(1\) arasında, uç değerler dahil olmak üzere yer almalıdır.
\(A\) olayının olasılığı \(0.25\) ise, \(A\) olayının gerçekleşmeme olasılığı nedir?
Doğru. A. \(0.75\)
EloMath AI Tümleyen olayın olasılığı \(1 - 0.25 = 0.75\)'tir.
Bir olayın gerçekleşmesi kesin ise, olasılığı nedir?
Doğru. A. \(1\)
EloMath AI Kesin bir olayın olasılığı her zaman \(1\)'dir.
Bir olasılık hiç \(1\)'den büyük olabilir mi?
Doğru. A. Hayır, asla
EloMath AI Tanım gereği, olasılıklar \(1\)'i aşamaz.
Eğer iki olay aynı anda gerçekleşemiyor ve olasılıkları \(0.1\) ve \(0.5\) ise, bunlardan herhangi birinin gerçekleşme olasılığı nedir?
Doğru. D. \(0.6\)
EloMath AI Birbirini dışlayan olaylar için olasılıkları toplanır: \(0.1 + 0.5 = 0.6\).
Bir olayın olasılığı \(p\) ise, bu olayın ve tümleyeni olan olayın olasılıkları toplamı nedir?
Doğru. C. \(1\)
EloMath AI Tanım gereği, \(p + (1 - p) = 1\).
Bir \(A\) olayının olasılığı \(0.3\) ise, \(A\)'nın gerçekleşmeme olasılığı nedir?
Doğru. B. \(0.7\)
EloMath AI Tümleyici olay kuralı: \(P(\neg A) = 1 - 0.3 = 0.7\).
İmkânsız bir olayın olasılığını hangi değer temsil eder?
Doğru. A. \(0\)
EloMath AI İmkânsız bir olayın olasılığı \(0\)'dır.
Bir olayın olasılığı \(0\) ise, bu olay hakkında ne anlama gelir?
Doğru. D. Olay gerçekleşemez
EloMath AI Olasılığın 0 olması, olayın gerçekleşemeyeceği anlamına gelir.
Sonuç
Puanın: 0 / 10
Sonucunu aşağıda incele.

